4.4.07

olmak istediğim yerler VIII.

Heybeliada (Büyük Tur Güzergâhı'ndan Heybeliada Sanatoryumu), hk 2005

olmak istediğim yerler VIII.

Çam ormanının içinden kıvrılarak yükseldikçe sol yanı denizi görmeye doyamayan, serin/sessiz/kimsesiz bir Heybeliada sabahında yürümek, yürüdükçe beni yoran tüm hallerden uzaklaşmak, adanın dünyanın geri kalanından yalıttığı varlığımı usul usul unutturmak isterdim. Bu sabah burada değil, "orada" olmak isterdim.

hk, 4.4.2007

4 yorum:

Adsız dedi ki...

selam uzun süredir gitmek için can atıyorum büyükada ve heybeliada ya. yazınızı okuyunca hemen yazmak istedim. istanbul da çok yeniyim. maltepe de oturuyorum. nasıl gidilebileceği konusunda beni aydınlatırsanız sevnirim. sevgiyle kalın...
Pınar

hk dedi ki...

Adalar'a yolculuk için Kadıköy'deki "Adalar İskelesi"ne gitmeniz yeterli; ben Ankara'da yaşadığım ve İstanbul'a sabah çok erken vardığım için hep ilk vapura binmişimdir. Vapura bindikten sonra gönlünüz hangi Ada'yı çekerse onun iskelesinde inersiniz :o)
Büyükada'ya giderseniz iskele üzerindeki geniş teraslı cafede benim için de bir fincan Türk Kahvesi için lütfen..
hk

dgül dedi ki...

Sabah ki yolculugunuza aksam katılabildim, ama yine yorgunluk ilacı gibi(sanatoryum fikriyle de birlesti sanırım kafamda) geldi:)
Yalnız su "varlıgınızı unutturma" isini unutun lütfen; çünkü be bu "ikram"a cok alıstım.
sevgiler..

hk dedi ki...

:,o) Yorgun Ruhlar Sanatoryumu'nun terasında yan yana şezlonglarda otursak ve denizi seyrederek söyleşsek.. Fena mı olurdu?
hk

baharın işaretleri

Kimsesiz fotograflar albümü