30.12.07

kurabiyeli Pazar

Yılbaşı Kurabiyeleri:
Portakal ve üzümlü kaşık kurabiye
1.5 su bardağı un
2/3 su bardağı şeker
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu
75 gr. eritilmiş yağ
2 avuç dolusu sultani kuru üzüm
Bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra, fırın kağıdının üstüne bir tatlı kaşığı ile lokmalar halinde konulur ve orta sıcaklıktaki fırında pişirilirler.
Zencefilli kurabiye
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gr eritilmiş yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı zencefil
pudra şekeri
Malzemeler iyice karıştırılıp hamur haline getirilir ve streç filme sarıldıktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletilir. Üç parçaya bölünen hamur daha sonra merdane yardımı ile 0.5 cm kalınlığında açılır ve kalıplarla kesilir ( benim kalıplarım yıldız, kalp, oyuncak ayı, kelebek şeklinde). Pişirme kağıdı üzerine yerleştirilen kurabiyeler orta sıcaklıktaki fırında pembeleşene dek pişirilir ve fırından çıkarılınca üzerlerine pudra şekeri (çay süzgeci yardımıyla) serpilerek servis edilir.
Bu kurabiyelere eşlik edecek kahve için önerim Tchibo Mağazası'nda satılan "Wiener Melange"; çekirdek olarak alıp, evinizde taze taze hazırlarsanız tadı ve rahiyası baş döndürücü oluyor.
Evin tüm odaları kahve, zencefil ve portakal kabuğu kokuyor üstelik. Ben 2007'nin bu son Pazar gününü kurabiye yapımına ayırdım, NTV Radyo'da Sevin Okyay'ın sunduğu caz programını dinledim kurabiyelerimi kalıptan tepsiye taşırken, kısa bir süre için herşeyin eskisi gibi olduğunu sandım.
Ama kısacık bir süre için.
hk, 30.12.2007

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Kurabiyelerinizin mis kokusu buralara kadar geldi; oğluşumla tatmış olduğumuzu düşledik, elinize sağlık...
Yeni yılın mutluluk meltemleri hep sizden yana essin. Sevgilerimizle...

hk dedi ki...

Adresinizi bilseydim sizin için kocaman bir kutu dolusu pişirir ve gönderirdim. Resimleri ve hayali ile yetinmek zorunda kaldığınız için çok özür dilerim. Sevgilerimle.. / hk

dgül dedi ki...

Askolsun size, ne diyeyim ki ben; misler gibi tarifi vermissiniz zaten, tembellikten kurtulan bir anne olabilirsem yapılıverecek ilk fırsatta tabii ki... Özür kelimesi beni üzer yalnızca; göndermekten bahsetmeniz bile o kadar güzel bir armagan ki... Bizden de size en sıcak sevgiler...

hk dedi ki...

Tembellikten kurtulmak için kurabiye yapmak harika bir bahanedir; oğulcuğunuzu da yanınıza alırsanız ve onun da minik elleri ile kalıpla kurabiye kesmesini sağlarsanız ikiniz de çok eğleneceksiniz, emin olun... Üstelik sıcacık sütlü kakao ile yemesi de pek hoş olur :o)) Haydi gayret sevgili dgül!

Adsız dedi ki...

okuldan şimdi geldim ve öyle yorgunumki ama tarif ve fotograf karsısında kayıtsız kalamadım..aylaaar once aldıgımız kurabıye kalıplarını ılk kez deneyecegım..lezzetınden suphem yok ama umarım becerebılırım hocamcıgım :)) Berna :)

baharın işaretleri

Kimsesiz fotograflar albümü