31.8.08

Uyak düşürmek...

hk, Aphrodisias, 2008

Uyak Düşürmek*


Pazar sabahı. Uykusu tedirgin ve parçalanmış bir geceyi bitirdim, kahve taze çekilmiş, Wolfgang'la başbaşayız.

Sabahları yalnız olmayı seviyorum. Kahve kokusunun eve yayılmasını, başka herkes uykudayken düşünmeye ve yazmaya başlamayı, aklımın henüz yazmadığım sözcüklerle kamaşmasını, parmaklarımın harfler üzerinde onları okşarcasına dolaşmasını, giderek hızlanmalarını sonra.. Yaşam odamdan içeriye kimsenin girmeyecek olmasını çok seviyorum.

Öğrendim ki ruhun, kalbin ve aklın birlikteliği her zaman yeterli değil iki yaşamın buluşması için. Yaşamların ne zaman buluştuğu, içinde kimleri / neleri / hangi halleri barındırdığı önemli aslında. Bireysel hayatlar, eşler, evlatlar (hatta anne ve babalar) ile çoğul bir özneye dönüşüyor zira. "Ben" diyemiyor kişi, demeye kalkıştığında "biz" diye bastırıyor aile korosu...

Sabahları yalnız olmayı seviyorum. Öğrendiklerimi dinginlikle düşünmeyi, kahvemi yudumlamayı, fincanımı yeniden kahve ile doldurmayı, bir gece önce durmadan kavga ettiğim kendimle sabah olur olmaz barışmayı seviyorum.

Buluşamayan, birbirine yetişemeyen, geç kalıp da diğerinin küçük ve yumuşak adımlarla gidişini izleyen yaşamlar arasında, hep ruhumuza / kalbimize / aklımıza uyaklı bir başka yaşam arıyoruz. Bu belki de en anlaşılır bencilliğimiz.

Sabahları yalnız olmayı seviyorum.

Gece yalnızlıklarını sevmeyi de öğreneceğim.

hk, 31.8.2008

*Bu yazımı Mr.T'ye, canım Demet'e ve yasemin çayının tadına ilk kez bakanlara ithaf ediyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

"herkes kendi yalnızlığını yaşar"
C. Süreya

dgül dedi ki...

Yaz boyu durmadan çalısıp dururken ve de her gün, buldugum her fırsatta sanki günlük hatırınızı sorar gibi sayfalarınıza ugrarken, nihayet yaz sonunda bulabildigim son fırsatta iki haftalıgına memleketime gitmis iken ve de ne yazık ki bilgisayardan dahi uzak iken; bugün döndüm ve yüreginizden dökülenlerin yogunluguyla gözlerim kamastı inanın. Hepsini okudum ve de seyrettim sabahtan beri icime ceke ceke ve bu yeniden, tıpkı kendiniz gibi dönüsünüzle gözyaslarıma hakim olamamaktayım su anda. Tesekkürlerimi cümlelere sıgdırmam imkansız, sadece sizi cok sevdigimi söylemek isterim...

Mr_TD dedi ki...

:)
TD

baharın işaretleri

Kimsesiz fotograflar albümü