28.9.08

gizli bahçeden mektuplar II.


"Gizli Bahçe"yi okuyalı kimbilir kaç çocukluk geçti ömrümden. Duvarlarını yabani sarmaşıkların sarmaladığı o bakımsız, terkedilmiş bahçenin hayali üstünden kimbilir kaç kez atladım. Bir gün gelip de kendi gizli bahçemin kapısını açacağımı; beni bulutların / kavak dallarının / filbahri yapraklarının arasından seyreden ve hayatımdan "göz açıp kapayıncaya kadar" uzaklaşıveren sevdiklerimin suskunluğu ile, bir zamanlar onların yaşadıkları / yaşattıkları bu güzel evin sahibesi olacağımı hiç düşünmediğimi farkettim.

Bir evi tüm yaşanmışlığı ile, 1953'den bu yana biriktirdiği anıların, görüp geçirdiği hallerin, ölüm ve doğumların, varlık ve yoklukların öyküleriyle devralmak; bedeni ve ruhunun yorgunluğu ile kabullenmek, artık isimleri bile anımsanmayan konuklarını ağırlayan koltuklarında oturmak; pencerelerinden bir zamanlar pembe ortancaların süslediği bahçesini seyretmek, mutfağında anneciğimin usulünde yemekler pişirmek... Hepsi içinde yaşarken gerçekliğine inanamadığım ve bu yüzden de bir rüya gibi hayıra yormaya çalıştığım haller.

Gizli bahçeye bir kez daha gece geldi .
Yukarı kata çıkılacak, uykunun uysal adımları ile yatağa girilecek; kitap kendi sayfalarını ezber ederken, gözlerim kapanacak.

Herkese kendi gizli bahçesinde tatlı düşler dilerim.

hk, 28.9.2008

1 yorum:

dgül dedi ki...

Çocuklugumda en sevdigim, hayallerimi en cok mesgul eden kitaplardan biridir "Gizli bahce" ve sizin de dediginiz gibi cok dolasmısımdır ben de o bahcenin kuytularında...Simdi siz, yasam yolculugunun belki en agır sınavını verdiginiz bu günlerde, her nefes aldıgınızda, bir dolu anıyı da icinize cekmekteyken, ve bu duygu yüküyle büyüleyici, siirsel, insanın icine isleyen mektuplar yazmaktayken; mektuplarınızı okuyan ben de, sizin gizli bahcenizde sizinle birlikte dolasıyorum size farkettirmeden, sizin baskaca bir boyuttaki birlikteliginizi rahatsız etmeden, ayak uçlarıma basarak ve usulca...
Son bir not, rahmetli babacıgınızın sicimle simit tasıma bulusu hemen hafızama not edildi, becerilip yasatılacaktır artık benim tarafımdan da...
Sevgilerimle...

baharın işaretleri

Kimsesiz fotograflar albümü