28.1.07

örgü asistanı ve mahlepli üzümlü kek :o)


Örgü asistanı Kentoş Bey iş başında! :o)))


Bu sabah kar yağmaya başladı Ankara'da, ben de fırsattan istifade pencerenin önünde yün örmeye koyuldum. Evin içinde benimle birlikte dolaşan Kentoş da (oyuncak ayım) yanımda oturuyor; bir ara dikkatimi çekti, her zaman birbirine dolanan yünler hiç karışmadan geliyor; üstelik de yün son derece gergin, hatta arada bir çekiştirmek bile gerekiyor. Dönüp baktığımda ne göreyim, yün Kentoş'un burnuna sarılmamış mı! Böylece kendisini hemen oracıkta bu evin örgü asistanı ilan ettim ve bu anı da fotoğraflayarak belgeledim.

Kar dindi, ama evcimen haller beni idaresi altına aldı bir kere; evde mahlep kokusu özlediğim için, hani olur ya belki misafir de gelir diyerek aşağıda tarifini vereceğim keki pişirdim.

3 yumurta
1 bardak toz şeker (benim ölçeğim 4 parmak yüksekliğinde ve 4 parmak genişliğinde bir bardaktır)
125 gr. eritilmiş margarin
2/3 bardak yoğurt
1/2 paket kekun ( veya 225 gr un + 1 paket kabartma tozu)
1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
2 avuç dolusu kuru üzüm

Bu malzemeleri yumurta+şeker+yağ+yoğurt sırasıyla çırpıp, içine katacağınız kekun (veya un+ kabartma tozu) , üzüm ve mahlep ile de iyice hallettikten sonra, yağladığınız kalıba döküp 25 dakika pişireceksiniz.

Ortaya paskalya çöreği tadında çok hafif bir kek çıkacak; kahvenizi de yapıp, ev halkı veya oyuncak ayınızla tatlı tatlı sohbet ederek afiyetle yiyeceksiniz.

Kar şimdilik durdu, ama keşke yolları kapatacak kadar yağsa...

hk, 28.I.2007

3 yorum:

Mr_TD dedi ki...

Merhabalar,
sayfanizda dolasirken , sizin dogumgünü resminizi gördüm.eger izin verirseniz onu ,tabiki sizin sitenizin adini vererek,kullanmak istiyorum,
bana email ya da commetn ile yanit verirseniz sevinirim.

slmlar
Mr.T:D

Sndrfknella dedi ki...

Ahh benim de evde 3 tane örgü asistanım var sormayın! 3 tane kedi: 2si kesici tim, eğer örgüye dalıp gider de onları sevmeyi ihmal ederseniz varlıklarını size iplikleri kemirip kemirip keserek hatırlatıyorlar. Ama hiç çaktırmadan, sessiz ve derinden. Bir anda elinizde ilik kalıveriyorsunuz. Diğeri ise daha çok ürkek ve sadece her ilmekte oynadıkçe iplik pati atıyor. Hem örgü, hem örgü asistanı olunca paylaşmak istedim :)

Sevgiler

Sndrfknella dedi ki...

ilik=iplik. çok pardon

baharın işaretleri

Kimsesiz fotograflar albümü