Ispanaklı pizza
2 çay bardağı yoğurt, 1.5 çay bardağı sıvı yağ, 4 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu ile bir hamur hazırlıyoruz. Ve sıvı yağ ile yağladığımız yuvarlak veya dikdörtgen fırın tepsisinin içinde 0.5 cm kalınlığında elimizle bastırarak genişletiyoruz. Kenarlarını pizzada olduğu gibi biraz yükseltmekte yarar var.
1/2 kg. ıspanağı yıkayıp haşladıktan sonra, suyunu iyice sıkıp ince ince kıyıyoruz ve 250 gr. beyaz peynir veya lor peyniri ile karıştırıyoruz. Sonra da tepsiye yerleştirerek açtığımız hamurun üzerine yayıyoruz. Ve nihayet, 2 yumurta ile 1.5 çay bardağı sütü birlikte çırpıp, ıspanakların üstüne döküyoruz ve en üstüne de kaşar peynir rendesi ve kırmızı pul biber serpip, fırına veriyoruz. Börek pişirir gibi ve 30 dak. süreyle fırınlıyoruz.
Taze demlenmiş çay veya buz gibi bira ile şahane bir ıspanaklı pizza tarifi size.
Bu defa tarifi verilen yemeğin fotoğrafı yoksa da lezzetinden şüphe etmeyiniz efendim :o)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder