4.1.07

şekerkız Candy ile yeni bir yıl...




Birbirinin eşi iki "şeker kız", kimbilir hangi Çinli oyuncak işçisinin elinden çıkmış... Kimbilir onlarla aynı gülümseyen kaç portakal saçlı bebek var dünya yüzünde ve kimbilir onlar hangi evlerde... Onlar gibi gözlerini kapatıp / uzun kirpiklerinin plastik yanaklarına düşürdüğü gölgelerle sahiplerinin "bebek oyunları ile ilgili bellekleri"nde yer etmeye başlamış kaç "şeker kız" sattı oyuncakçılar bu yılbaşında kimbilir...


Fotoğraftaki bebeklerden biri bende, diğeri ise "şeker çantalar"ın yaratıcısı Banu Özer Eren'de şimdi. Zira ilk görüşümde aklıma 1970'li yıllarda annemle birlikte izlediğim "şekerkız Candy" çizgi filminin kahramanını getiren bu bebeği, yaratıcılığı, el becerisi, tekstil tasarım bilgisi yanısıra "şakacılığını, ayrıntılara gösterdiği özeni, duygusallığını, aklını" o her biri "biricik" çantalarına yansıtan kişiye armağan etmekle, içinde tatlı bir çelişki olan güleryüzlü bir im koymak istedim 2007'ye.

Banu Özer Eren, her çantadan sadece bir tanecik tasarlayıp üretiyor (biricik, demem bu yüzden); benim ona verdiğim portakal rengi yün saçlı bebeklerden ise binlerce olmalı. Ama işte o bebek de "Banu'nun şeker bebeği" olmakla artık diğerlerinden ve hatta benimkinden bile farklı.

İşin bir başka "şeker yanı" ise, turuncunun en sevdiği renk olduğunu bilmeden ama her nasılsa "portakal saçlı şekerkız"ı seçmem. Bu tesadüf beni daha da mutlu etti.


Yeni yıl için dileklerle noktalayacağım bu sabah kaçamağını: Sağlıklı, bereketli, yağmurlu, güneşli, bulutlu, serçeli, kumrulu, ada vapurlu, karlı, umutlu, mektuplu, iyi haberli, neş'eli, kırlangıçlı, güvercinli, karanfilli, kurabiyeleri üzümlü, yastıkları yumuşak, resimli, keyifleri kahveli, çayları limonlu, sohbetleri tatlı, dostları nice, günleri verimli, sardunyalı, menekşeli, geceleri evcimen, uykuları düşlü, sınavları kolay, tatilleri uzun, yorgunlukları tatlı, yolculukları kazasız, sevdası coşkulu, kederleri geçici, şansı açık, özlemleri hüzünsüz, mutlu bir yıl olsun 2007...


hk, 4.1.2007



Hiç yorum yok:

baharın işaretleri

Kimsesiz fotograflar albümü